ouderavond 3 maart

We hadden boeiende experts uitgenodigd die veel informatie gaven.

De drie thema's waren:

Thema A. Social media

Kinderen en media, een perfecte combinatie: met laptop, computer, tablet of zelfs al mobiel spelen en chatten ze via Snapchat, Whatsapp, maken ze foto’s en filmpjes voor Youtube of Tiktok. Enkele voorbeelden van populaire plekken online. Niet voor niets. Er is veel leuks te beleven. En dat houdt kinderen ook zo geboeid. Maar er is ook een keerzijde waar jij als ouder je regelmatig zorgen over maakt. Voel je mee met deze moeder, klik dan hier!
Hoe voorkom je scheldpartijen en bedreigingen? Weten ze dat hun profiel altijd vindbaar is en alles wat ze er op zetten, nooit meer verdwijnt? Hoe gaan zij om met extreme beelden van seks en geweld? Weet u hoe zij de techniek gebruiken en met de apps in de weer zijn, de mobiel vergroeit met hun hand?

EN, Hoe gaat u hiermee om als ouder?
Ivo Wouters laat u kennis maken met de internetwereld van de jeugd en informeert u over de mogelijkheden en waarom kinderen doen wat ze doen. Veel beelden, onderzoeken en foto’s helpen u uw kind te begrijpen en begeleiden. De avond is interactief. U wisselt meningen en ervaringen uit.
Google Ivo eens om te zien waar hij zijn kennis vandaan haalt. Hij ontmoet jullie graag op 3 maart!

Thema B: Leesplezier

Bibliotheek Mar & Fean vertelt graag over leesplezier. Wie een kwartier per dag leest, kan in een jaar duizend nieuwe woorden leren. Hoe meer een kind leest, hoe hoger het taalniveau. Meer lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen, schrijven en daarmee op studievaardigheid. 

Ons doel? Het verhogen van plezier en motivatie voor lezen bij jullie kinderen door kennis te delen en de vele mogelijkheden die er zijn om leesplezier te krijgen en te houden. Veel vrij lezen zorgt ervoor dat kinderen boeken gaan zien als een vanzelfsprekende bron die ze verder brengen in hun ontwikkeling. Dat willen we natuurlijk allemaal!

Thema C: Opvoeden in moderne tijden, hoe doe ik dat prettig!

Kinderen beginnen vaak te ‘onderhandelen’ als ze hun zin niet krijgen. En... Wat Zég je dan?

Dat onderhandelen begint al bij uw peuter en gaat door totdat ze jong volwassen zijn.

Mondig argumenteren is wat anders dan respectvol discussieren. Wat is het verschil precies? Wat is het lange-termijn belang om hier aandacht aan te geven? En wat kun jij als ouder doen om het  (te) mondig argumenteren te beperken? Met irritatie in je stem Nee=Nee blijven zeggen werkt ook averechts.

De Koers in Ouderschap die je op dit gebied vaart is van grote invloed op de wijze waarop je kind leert omgaan met druk of zaken die jij als ouder gewoon nodig vindt om zelfstandig te worden. Hoe ga je om met die eigen wil van je kind?

Het was een avond met vernieuwende inzichten en praktische handvatten om thuis direct toe te passen! Voor herhaling vatbaar deze ouderavond!