Activiteiten

Op Route 0513 hebben we vele activiteiten gedurende het schooljaar.

Madowe
MaDoWe staat voor MAKEN, DOEN EN WETEN. De kinderen in de unit 4 t/m 8 volgen gedurende het schooljaar een aantal workshops gericht op verschillende ontwikkelings- en interesse gebieden, waarbij ze iets maken of leren en hun creativiteit wordt geprikkeld.
Ze ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Elke workshop duurt drie lesmiddagen. Naast de eigen leerkrachten worden ook externe (vak)specialisten van buiten de school aangetrokken om de kinderen te begeleiden. Workshops waar de kinderen zoal uit kunnen kiezen zijn, bijvoorbeeld: dans, drama, nieuwe media, filosofie, chemie, techniek, tuinieren, koken, houtbewerking, werken in 3 D, textiel en tekenen of schilderen.

Kinderboekenweek
Ieder jaar besteden we veel aandacht aan de Kinderboekenweek en aan het lezen van boeken.

Sinterklaas
Wat is het altijd spannend 5 december. Hoe zal Sinterklaas dit jaar weer aankomen? Gelukkig komt hij ieder jaar en is het altijd een feestelijke dag voor alle kinderen.

Kerst
Het is altijd gezellig tijdens onze kerstviering. Iedereen ziet er prachtig uit en de hapjes....om van te watertanden, zo lekker. Dankzij onze ouderraad is het ook altijd op het plein gezellig, met soep en glühwein.
Ieder jaar een feest om naar uit te kijken. In de week voor Kerst zijn we druk bezig met kerststukjes en andere kerstactiviteiten.

Nationaal Voorleesontbijt
De Nationale Voorleesdagen is een landelijke activiteit waar onze school ook graag aan meedoet

Pasen
Met Pasen en in die week daarvoor hebben we altijd gezellige activiteiten op school.
Eieren zoeken, knutselen enzovoort. En altijd komt de Paashaas in alle groepen even op bezoek!

Kabouterpad
Ieder jaar gaan de kleuters een dag de natuur in: op kabouterpad in de Overtuin in Oranjewoud.
Een heel mooi en leerzaam uitje!

Laatste schooldag
Ieder jaar sluiten we het schooljaar af met een feestelijke dag, georganiseerd door de ouderraad. De ene keer zijn het spelletjes, de andere keer een djembéworkshop of een circusvoorstelling.
Vaste prik aan het eind van de dag is dat de leerlingen van groep 8 via de zeephelling uitgezwaaid worden. Daar hebben ze dan al jaren naar uitgekeken.

Sporttoernooien
We doen mee aan bijna alle sporttoernooien, zoals het voetbal-, korfbal-, volleybal- en basketbaltoernooi. Ook bij de survivalrun in De Knipe zijn we ieder jaar van de partij. Een hoogtepunt voor alle kinderen!|
Uiteraard lopen we mee met de Avondvierdaagse.

Van alle activiteiten komen de verslagen en de foto's in ons ouderportaal.