Thijmen Raatjes

Via mijn vroegere school De Letterbeam kwam ik op deze nieuwe school. Ik vind het hier mooi, er zijn niet veel muren en anders zijn ze van glas. In het begin dacht ik ook: wow, wat zijn er veel kinderen. Maar dat komt gewoon, omdat je ze nu veel beter ziet. Je krijgt wel dingen van andere kinderen mee, maar daar doe je eigenlijk niet zoveel mee. Ik vind de school ook heel kleurig. Ik kom weleens bij mijn vader op school en dan denk ik soms, wat ouderwets. Op mijn school mag je elke dag je eigen plekje kiezen. Ik heb wel een paar lievelingsplekjes trouwens en als ik bij mijn vrienden zit, wordt er ook wel een beetje gekletst. We hebben ook stilteplekjes. Daar zit ik soms als ik me wil concentreren of als ik een toets maak. Ik hoop dat de middelbare school net zo mooi is.

Misschien word ik later wel auto-ontwerper. Niet dat ik zo mooi kan tekenen, maar dat gaat toch met computers. Of ik word autoverkoper of makelaar. Ik wil wel een baan waarmee ik goed kan verdienen en een BMW wil ik ook wel. We leren nu ook al veel op de computer. Natuurlijk schrijven we ook nog wel, maar heel veel vakken doen we op de iPad. Dat vind ik wel belangrijk. Computers horen er gewoon bij. Ik denk dat we in de toekomst heel weinig brieven meer schrijven.

We hebben een heel leuke klas. Doordat het zo open is, heb ik ook vrienden gemaakt in hogere en lagere groepen. Je gaat om met allemaal kinderen en je kent elkaar wel. Er wordt hier ook niet gepest. Ik denk dat dat ook komt omdat we goed met elkaar omgaan en dat kinderen dat van elkaar zien. En juf pakt het ook goed aan. We werken ook veel samen, we hebben maatjes en zo. Dan werk je samen opdrachten uit of in een groter groepje. Doordat de muren open zijn, merk je meer van elkaar en weet je meer over elkaar. Dat vind ik wel mooi.